משרד החינוך טוען כי השימוש ברשת WIFI הינו חיוני למען הגמישות הפדגוגית (ובשם הגמישות הפדגוגית מוכן להקריב את בריאות ילדינו). בעמוד הבא נתאר אופציות לרשת קווית בכיתות שיאפשרו לקיים ולשפר את הגמישות הפדגוגית ובאותה עת לא לחשוף את הצוות והתלמידים לקרינה בלתי מייננת מיותרת ולא לסכן את בריאות הילדים.  

כאמור ישנן אופציות לרישות קווי פשוט וזול בכיתות בבתי הספר, כנהוג מזה עשרות שנים באקדמיה, בצבא, בתעשייה ומוסדות. רישות קווי אינו משפיע על התכנים המועברים, הוא זול, אמין ובטוח.

להלן כמה תצורות אפשריות. בסרטוטים הללו הרשת הקווית מסומנת בקו כחול בהיר. בארבעת התצורות הראשונות, ההתקנה של הרשת היא זהה, על הקיר בתעלות, ומאפשרת גמישות פדגוגית על ידי הזזת השולחנות לפי הצורך. המחשבים יתחברו לרשת מהצד שבו השולחנות צמודים לקיר. ניתן גם להניח סוויטצ’ על כל שולחן שיפצל את חיבור הרשת למספר חד ספרתי של מחשבים.

רשימת רכיבים לכיתה:

  1. תעלות תקשורת על הקירות כ40 מטר רץ.
  2. מחברים לרשת קווית RJ45 – כ40 יחידות
  3. כבלי רשת CAT6 2 מטר – כ 40 יחידות
  4. כבלי רשת 5 מטר – בין 5 ל 10 יחידות
  5. סוויטים עם 8 יציאות קוויות – בין 5 ל 10 יחידות.

תצורת בלוקים – קבוצות למידה

תצורת בלוקים. קבוצות של שולחנות מאוגדות ביחד כאשר בכל קבוצה יש שולחן אחד לפחות הנוגע בקיר ודרכו מועברים כבלי הרשת מהנקודות בקיר לשולחן. ניתן להשתמש במרכז כל בלוק כזה בסוויץ'(Switch) על מנת להקל את החיבור. מתאים במיוחד לכיתות עם קבוצות למידה.

תצורת בלוקים - קבוצות למידה
אופציות לרשת קווית בכיתות תצורת בלוקים – קבוצות למידה

תצורת ח’ – פנים אל הקיר

תצורת ח’ עם הפנים אל הקיר. כל המחשבים מחוברים לנקודות החיבור בקיר. מתאים במיוחד לכיתות בהם ההוראה היא יחידנית, כלומר כל תלמידה מקבלת משימות בהם הואהיא עובדת לבד או עם בןבת זוג.

תצורת ח' - פנים אל הקיר
אופציות לרשת קווית בכיתות תצורת ח’ – פנים אל הקיר

תצורת שורות – מעבר באמצע

תצורת שורות עם מעבר באמצע. בכל צד של שורה, שולחן אחד נוגע בקיר ודרכו מועברים כבלי הרשת מהשקעים בקיר למחשבים. מתאים במיוחד כאשר הלימוד הוא פרונטאלי, דומה מאוד לסידור הכיתה המסורתי.

תצורת שורות - מעבר באמצע
אופציות לרשת קווית בכיתות תצורת שורות – מעבר באמצע

תצורת שורות – מעבר בצד

תצורת שורות עם מעבר בצד. צד אחד של כל שורה, שולחן אחד נוגע בקיר ודרכו מועברים כבלי הרשת מהשקעים בקיר למחשבים. מתאים במיוחד  כאשר הלימוד הוא פרונטאלי, דומה מאוד לסידור הכיתה המסורתי.

תצורת שורות - מעבר בצד
אופציות לרשת קווית בכיתות תצורת שורות – מעבר בצד

תצורת ח’ – פנים אל הלוח

תצורת ח’ עם הפנים ללוח, מוליך מיוחד על הרצפה מוביל את הכבלים מהקיר לשולחן הראשון ומשם מתחיל שרשור של כבלים משלוחן לשולחן, כאשר אחת לכמה שולחנות מונח סוויץ’ חוטי או שהמערכת מוטמעת בשולחן עצמו. מתאים במיוחד כאשר ההוראה היא פרונטאלית בסגנון הרצאה. בכיתות בהן יש כבר רשת קווית למורה, ניתן לאפשר בקלות ובהשקעה מינימלית שימוש בתצורה זו על ידי הובלת הרשת גם לשולחן הראשון והקרוב ביותר לעמדת המורה ומשם העברה לשולחנות אחרים על ידי שימוש בסוויטצ’ים (Switch) וכבלי רשת חוטיים. 

תצורת ח' - פנים אל הלוח
אופציות לרשת קווית בכיתות תצורת ח’ – פנים אל הלוח