מקורות קרינה בלתי מייננת
מקורות קרינה בלתי מייננת

בפרק זה ודפי המשנה שלו, נדון ונסקור את מקורות הקרינה הבלתי מייננת בסביבתנו. נסקור אותם על פי חלוקה של סוג הפליטה: תדר גבוה ותדר נמוך, וגם על פי המיקום של המקורות. היכרות עם מקורות הקרינה חשובה כדי לאתר אותו בסבבתנו, כדי להבין את המדידות של הקרינה, כדי למצוא מרחקי ביטחון וגם כדי לצמצם חשיפה על ידי מיגון או החלפתן בציוד דומה שאינו מקרין וכן בדרכים אחרות.

סרטון מבוא לפרק מקורות הקרינה הבלתי מייננת

קישור לסרטון – https://www.youtube.com/watch?v=GVQ9aRZf8Uo

סרטון מבוא לפרק מקורות הקרינה הבלתי מייננת
קישור לסרטון – https://www.youtube.com/watch?v=GVQ9aRZf8Uo

האם באמת הכל פולט קרינה ויש קרינה בכל מקום?

קרינה בלתי מייננת נמצאת סביבנו כמעט בכל מקום. זו טענה נכונה אבל היא אבסולוטית ולא יחסית. באופן יחסי ישנה יותר קרינה בלתי מייננת , מסוגים שונים, בסמוך לציוד אלחוטי , חשמלי, סלולרי ובאופן כללי ליד מקורות הקרינה הבלתי מייננת. בדרך כלל כאשר יש פחות מקורות סביבנו תהיה פחות קרינה, באופן יחסי. לכן אם אתם משתמשים בבית בציוד אלחוטי וסלולרי וישנם בבית מקורות קרינה רבים , תהיה בבית יותר קרינת רדיו בתדרים שונים בהשוואה למקרה בו לא תשתמשו בציוד משדר ומקרין בתוך אותו בית.

למשל בביתי שלי – אין ציוד אלחוטי, אין ציוד סלולרי, ואין קרינה סביבתית מאנטנות סלולריות. בבית של השכן שלי אין קרינה סביבתית בדיוק כמו אצלי, אבל יש אצלו קרינה מציוד אלחוטי ביתי רב ומגוון. רמות קרינת הרדיו שנמדדות אצל שכני הן פי 10000 גבוהות יותר מהרמות שנמדדות אצלי. לכן לא נכון להגיד שגם אצלי ואצלו יש את אותה קרינה בלתי מייננת. אם השכן שלי יחליט שהוא עובר לטכנולוגיה חוטית, ומוציא מהבית את כל הציוד האלחוטי והסלולרי, הקרינה אצלו תהיה כמו אצלי, או מאוד קרובה אליה. 

כדי להתחיל לצמצם חשיפה צריך לדעת איזה ציוד פולט איזה סוג של קרינה. לשם כך ננסה להכיר את מקורות הקרינה השונים. 

בתת פרק זה , נמנה ונסביר את מקורות הקרינה בסביבתנו.ננסה לחלק את מקורות הקרינה לפי תדר, ולפי מיקום. שתי חלוקות אלו יעזרו לנו הן להבין את סוגי הקרינה הנפלטות מכל מקור והן לדעת איפה ניתן לצפות למצוא מקורות אלו.

חלוקת מקורות הקרינה הבלתי מייננת לפי תחום תדר

מקורות קרינה על ציר התדר
מקורות קרינה על ציר התדר

חלקות מקורות הקרינה הבלתי מייננת לפי מיקום

מקורות קרינה לפי מיקום
מקורות קרינה לפי מיקום

חלוקה שנייה של מקורות קרינה היא לפי המיקום האופייני שלהם:

  • בבית
  • בעבודה
  • בחוץ, בדרכים ובטבע
  • בתחברה ציבורית
  • ברכבים

דפי המשנה של פרק מקורות הקרינה

כתיבת תגובה