האם אפשר לחבר אייפון לרשת קווית גם אם אין לי מחשב MAC?

נשלח 5 במרץ 2018, 23:54 על ידי Amir Borenstein, No Rad   [ עודכן 4 באוק׳ 2019, 18:45 ]

שאלה – האם אפשר לחבר אייפון לרשת קווית?
תשובה – כן. כל מה שצריך זה מתאם ליטנינג, מתאם רשת USB לאיפון, מטען, ראוטר וכבל רשת. מתאמים כאלה (נקראים “Lightning to RJ45 Ethernet LAN Wired Network Adapter”  ) ניתן לרכוש באמזון – https://amzn.to/2pcNsbJבחיבור זה תוכלו לגלוש באיפון ללא שידור קרינת רדיו בכלל.פתרון זה ישים לרגישים לקרינה שעדיין מכורים לאייפון שלהם או חייבים קישוריות. ראו את סרטונו המצויין הבא על חיבור איפון לרשת החוטית.למי שיש מחשב MAC או דומה ניתן לחבר למחשב על פי המדריך הבא…
 https://youtu.be/3nmZWPS3ybk

האם אתה יכול לעזור לאנשים ממוקדים אלקטרונית?

נשלח 7 בפבר׳ 2018, 0:39 על ידי Amir Borenstein, No Rad   [ עודכן 4 באוק׳ 2019, 18:45 ]

תשובה קצרה – לא.

תשובה ארוכה – אני יודע מעט על הטרדה אלקטרונית או אנשים ממוקדים אלקטרונית, בעיקר תודות להיכרות עם כמה אנשים שהחשיבו עצמם ככאלה ופנו אלי בעבר. על פי מה שהם סיפרו, רוב התסמינים מהם הם סובלים יכולים להיות קשורים ל, או נגרמים מרגישות לקרינה.

לצערי הרב, בעולמנו היום רבים כבר סובלים מההשפעות של הקרינה הבלתי מייננת על חיינו. רוב הציבור נחשף למה שאני מחשיב ככמות גדולה של קרינת רדיו-סלולר מהטלפון הסלולרי שנמצא רוב היום על גופו ומהציוד האלחוטי בבית ובעבודה. גם בסביבה שלנו קיימת קרינת רדיו הולכת וגדלה מאנטנות סלולריות שנועדו לתת עוד ועוד שירות למיליוני המכשירים שהציבור עושה בהם שימוש יום יומי. החשיפה האישית שלנו לקרינה זו הולכת וגדלה מיום ליום. רבים נחשפים גם לקרינה בתדר נמוך, חשיפה שמגדילה לדעתי את הנזקים המצתברים בכל אדם ואדם.

לצערי הרב, רוב מי שנפגע כבר מהקרינה אינו מבין ממה הוא נפגע ואינו מצליח לאבחן את עצמו. חלק קטן מבין כי המקור של התסמינים הוא החשיפה לקרינה הבלתי מייננת, בדרך כלל מהסלולרי האישי ומציוד אלחוטי בבית ובעבודה. אנשים רבים יותר מנסים להסביר לעצמם את המקור לתסמינים של רגישות לקרינה בגורמים אחרים שאינם הקרינה מהסלולריים שלהם ומהציוד האלחוטי בביתם ובעבודתם. רבים מהאנשים שסובלים מהתסמינים של חשיפה לקרינה מאמינים כי לא המכשיר המקרין שלהם גורם לתסמינים, אלא איזה שכן, עמית, אדם זר, או קבוצה של אנשים. לצערי הרב אנשים אלו הקוראים לעצמם “ממוקדים אלקטרונית” או באנגלית TARGETED INDIVIDUALS ובראשי תיווח “TI”, ממשיכים להשתמש בציוד אלחוטי וסלולרי, אינם מצמצמים חשיפה לקרינה, אינם מודדים את הקרינה ואינם משתמשים נכון במיגון קרינה. הם ממשיכים לסבול מהתסמינים של חשיפה לקרינה, תוך כדי שהם חושבים שמישהו מתעלל בהם.

בעיקרון יש לציין כי ניתן להתעלל באדם על ידי קרינה גם בשוגג וגם במכוון, אבל הנחת היסוד שלי שיותר סביר שמי שסובל, סובל מהקרינה מהסלולרי שלו ולא מאיזה אדם או ארגון שרוצים ברעתו.

כדי להבין את סדרי הגודל של הסובלים, בקבוצת הפייסבוק של הממוקדים אלקטרונית היו יותר מ600 חברים, בפעם האחרונה שהעפתי שם מבט. להשוואה, בקבוצת הרגישים לקרינה בפייסבוק היו באותה עת פחות מ200 איש.

רוב הממוקדים שפגשתי סובלים באמת מהקרינה. רובם ירגישו יותר טוב ויסבלו הרבה פחות אם יסכימו להפסיק להשתמש בסלולרי ובציוד אלחוטי, ואם יחלו את תהליכי הלמידה וההתמודדות עם רגישות לקרינה. לצערי רובם ממשיכים להאמין בהיותם ממוקדים ולא מפסיקים את השימוש ואת החשיפה, לא לומדים על קרינה, לא מודדים אותה ולא ממגנים או עוברים דירה לבית עם פחות קרינה. לצערי רובם פשוט ממשיכים לסבול.

חלקם אפילו רוכשים כובעים ובגדי מיגון קרינה בחנות הרשת שלי, אבל בגלל המשך השימוש בסלולרי ובאלחוטי, חוסר צמצום החשיפה בבית שלהם או בעבודה, הם חווים תרומה חלקית בלבד של המיגון האישי. אני כמובן מזכיר שוב כי מיגון קרינה בכלל ומיגון אישי בפרט הינם השלב האחרון בהתמודדות עם רגישות לקרינה, קודמים לו לימוד הנושא, מדידה וצמצום שימוש וחשיפה.

בעבר ניסיתי לעזור לכמה ממוקדים. מי מהם שהביא את עצמו לצמצם חשיפה ולהפסיק שימוש בציוד אלחוטי וסלולרי, בצד למידה של נושא הקרינה ומדידה ומיגון קרינה, שיפר את מצבו. מי מהם שלא היה מוכן לקבל את העבודה שהסלולרי משדר ומקרין אותו והמשיך להאמין שאיזה נשק כזה או אחר עושים לו את זה, תוך כדי המשך שימוש בסלולרי ובאלחוטי המשיכו להרגיש רע מאוד.

לכן היום אני מבקש מכל מי שפונה אלי בנושא הזה, להבין ולהכיר ראשית כי רוב הסיכויים שהוא אינו ממוקד, אלא פשוט רגיש לקרינה ונפגע קרינה. אני מצפה גם התחייבות להפסקת, או לפחות צמצום דרסתי, של השימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי, הצטיידות במד קרינה ולמידה של תחום הקרינה הבלתי מייננת.

אז אם אתם ממוקדים ואינכם מוכנים להניח לאמונה הזו בצד ולטפוס שליטה על החיים שלכם, אני לא חושב שאני האדם המתאים לעזור לכם. משום שהזמן שלי יקר אני גם מבקש שלא תבזבזו לי אותו בניסיון להוכיח לי את היותכם ממוקדים. אין לי גם את הזמן לנסות לשכנע אתכם שאתם רגישים לקרינה. אנא , אפשרו לי לפנות את זמני לעזרה למי שאני באמת יכול לעזור לו ואלו הם הרגישים לקרינה שמוכנים לצמצם חשיפה, להפסיק שימוש, ללמוד ולמדוד קרינה ולעשות את הכל כדי לשפר את מצב הרגישות שלהם בשיקום איטי ויעיל.
בברכה
עמיר

250 מטר מחוות אנטנות זה בסדר?

נשלח 16 בינו׳ 2018, 12:24 על ידי Amir Borenstein, No Rad   [ עודכן 16 בינו׳ 2018, 12:25 ]

שאלה – אני מתלבטת אם לשכור דירה. היא בקומה גבוהה ובקו ישיר מול חלון הסלון יש מגדל עם חוות אנטנות. המגדל במרחק 250 מטר (אוירי), זה טווח שנחשב בטוח?
במדידה עם המכשיר (זה שאתה ממליץ עליו) יצאו לי ערכים מעל 3, בקרבה לחלון (לא מאחורי קיר).
תשובה – 
250 מטר מחוות אנטנות באותו גובה ובקו ראייה נקי, נחשב על ידי רבים כבטוח בהתבסס על הנחת יסוד שאין נזק ביולוגי או בריאותי מקרינת רדיו ובהתבסס על תקנים גבוהים הלוקחים בחשבון רק חימום של רקמות או בהתבסס על תקנים אחרים שלא נמוכים מספיק. אני שנפגעתי מקרינת רדיו ואני מרגיש קרינה מאנטנות במרחק של יותר מ1000 מטר ויותר חושב שאין רמה בטוחה של קרינת רדיו ושאין למעשה מרחק בטוח מאנטנות סלולריות. 3mW/m2 אלו רמות שאני מחשיב לגבוהות.מעל רמה של 0.04mW/m2 אני חושב שיש מקום למגן.כדי לקרא על התקנים ועל ההמלצות החשיפה לחצו כאן…
דרך אגב, אם יש לך סלולרי חכם או ציוד אלחוטי בבית, זו אותה קרינה וסביר להניח שאת “מייצרת” בבית רמות דומות. לי אין סלולרי ואין ציוד אלחוטי. כאשר חיפשתי בית למגורים ראיתי בתים רבים עד שמצאתי את הבית האידיאלי עבורי מבחינת הקרינה (גם קרינת רדיו וגם שדה מגנטי בתדר נמוך). כמובן שתמיד אפשר להשתמש במיגון (גילוי נאות – אני מוכר מיגון) אבל זה עולה כסף, מורכב ולא תמיד נוח (יש ציפויים לחלונות, וילונות, בדים, צבע, טאפטים וקיר ועוד). אני תמיד ממליץ לחפש את הבית הבא עם מד קרינה וללכת על הבית שבו ראינו הכי פחות קרינה. את המיגון נשאיר למצבים של אין ברירה, כמו למשל הקמה של אנטנה ממול הבית שאתם כבר גרים ומבוססים בו. 

כל שכבה של מיגון תוריד בין 90 ל 99% מהקרינה.
עם המד מראה 3 לפני מיגון, אחרי שכבת ממיגון אחת טובה יראה כנראה ברמה של 0.03 לבין 0.3 או קצת יותר.

אני רואה שיש לכם מודעת, לכן כדאי להמשיך לחפש ולמצוא משהו עם פחות קרינה.
אנטנות סלולריות על גג בניין
אנטנות סלולריות על גג בניין

מה זה “אור כחול” ואיך להתמודד?

נשלח 3 בינו׳ 2018, 10:04 על ידי Amir Borenstein, No Rad   [ עודכן 14 בפבר׳ 2019, 12:20 ]

תשובה – “אור כחול” זה רכיב של אור שנפלט ממקורות תאורה ומסכים ונמצא שפוגע בשעות הערב בהפרשת המלטונין (המכונה גם “סם השינה” ואנטי אוקסידנט חזק) ובכך פוגע בשינה ובבריאות.ההתמודדות צריכה להיות בכמה מישורים:1. מסכים – לשנות את הגדרות המסך כך שיהיה פחות אור כחול במסך.
 הדרך הפשוטה לעשות זאת היא להתקין תוכנת F.LUX – https://justgetflux.comהתוכנה מאפשר לקבוע שעות ביממה בהם יהיה פחות אור כחול מהמסך ויותר אדום.
צילום מסך של תוכנת F.LUX

2. נורות תאורה – לבחור נורות תאורה בטמפרטורת צבע של 2700K קלווין. האור מהנורות הללו הוא יותר חם מאור היום (6000K) ולכן יש פחות “אור כחול”. נורות ליבון הן בדרך כלל בטמפרטורת צבע של 2700K. בנורות LED והCFL (נורות הCFL, הפלורסנט הקומפקטי, לא מומלצות גם בגלל זיהום חשמלי , קרינה וחומרים רעילים בתוכן) אפשר להשיג גם 6000K וגם 2700K. לכן אני משתמש רק בנורות בעלות אור חם 2700K ומטה. כמו כן אני משתמש בתערובת של נורות LED של יצרנים מובילים ונורות ליבון. בחדרי העבודה, השינה, נורות קריאה הן רק ליבון.  השימוש בנורות LED אצלי נעשה בחללים שיש בהן גם תאורת ליבון ואף פעם לא בקרבה של פחות ממטר למשתמש.
ספקטרום הצבע של נורות שונות

3. אני משתמש במשקפי הגנה למחשב מפני אור כחול. אני משתמש בזולים מאיביי, יש גם יקרים יותר שנחשבים טובים יותר.
ראו – https://s.click.aliexpress.com/e/_AE51sz
צילום מסך של קנית משקפי אור כחול באיבי

4. אני הגדרתי במחשב האישי שלי שהרקעים יהיו בצבע שחור והכתב ירוק או לבן. לוקח זמן להתרגל אבל זה בהחלט מרגיש לי יותר טוב. 
הגדרות תצוגה שחורה במחשב


5. שימוש בסלולריים אוו בציוד אלחוטי במיטה אינו מומלץ בכלל. יש להימנע מזאת. במקרה כזה יש השפעה לא רק של האור הכחול אלא גם של החשיפה לקרינה מהסלולרי. ראו – שימוש בטלפון סלולרי
המודעות לנזקי האור הכחול הולכת וגדלה ונהפכת מקובלת יותר ויותר גם על ידי מי שאינו מודע לנזקי הקרינה הבלתי מייננת ואפילו על ידי אלא שטעונים שחשיפה לקרינת רדיו אינה  מזיקה כלל וכלל. הדבר מאוד מוזר בעיני. כיצד אפשר לאשר את הסיכון הבריאותי בחשיפה לאור כחול ולהתכחש לסיכון הבריאותי בחשיפה לקרינת רדיו? הרי האור הכחול ידוע כמעקב הפרשה של מלטונין, זוהי השפעתו היחידה. במקרה של חשיפה לקרינת רדיו זו רק אחת מהתופעות שהקרינה גורמת להם, בצד דליפת מחסום דם מוח, יצירת דחק חימצוני ושיבוש מערכות תקשורת בתא, פגיעה במסלול הVGCC, נזק ושברים לDNA, פגיעה לשכבת המלאנין מסביב לעצבים ועוד (לחצו כאן למחקרים). מדו קל כל כך לחלקים בציבור לקבל את בעיית האור הכחול ולא לקבל את הנזקים של הקרינה הבלתי מייננת?

איך עושים הפניית שיחות לטלפון שבבית

נשלח 31 בדצמ׳ 2017, 21:32 על ידי Amir Borenstein, No Rad   [ עודכן 31 בדצמ׳ 2017, 21:33 ]

תשובה – אפשר היום לעשות הפניית שיחות למספר הטלפון הביתי (שיהיה חוטי וקווי) על ידי הכנסת המספרים הבאים בסלולרי.

הפנייה במצב כבוי לא זמין אין קליטה*62*מספר היעד#SEND
להפסקת השירות #62#SEND

כך תקבלו את כל השיחות לבית. וותרו על ה SMSים, על הוואטאפים המעצבנים והחופרים (אפשר גם להגדיר וואטאפ במחשב), ובלו בנעימים עם בני המשפחה, שגם הם יעשו את אותו הדבר. שימו לב השירות כרוך בתשלום על כל שיחה שהועברה כאילו יצאה מהנייד לטלפון הביתי, בהתאם לחבילה שלכם.
ראו הסבר – https://www.fxp.co.il/showthread.php?t=14321300


איך ניתן לצמצם את החשיפה של ילדי לקרינה בבית הספר

נשלח 24 בדצמ׳ 2017, 0:20 על ידי Amir Borenstein, No Rad   [ עודכן 24 בדצמ׳ 2017, 0:21 ]

שאלה –  בבית הספר של ילדי הותקנה רשת אלחוטית ונעשה שימוש בטאבלים ומחשבים אלחוטיים. מה אני יכולה לעשות כדי לצמצם את החשיפה שלהם לקרינה בלתי מייננת בבית הספר.
תשובה –  יש ללמוד את הנושא ולהתנהל אל מול ההנהלה של בית הספר.יש מגבלות על השימוש ברשת האלחוטית, בגילאי הגנים השימוש אסור, בכיתות א-ג מוגבל בשעות וכאשר לא משתמשים הראוטר אמור להיות כבוי ולמרוה אמורה להיות נקודת רשת חוטית..כמו כן יש מגבלות על שימוש בסלולרי.ממליץ ללמוד את החומר ואז לדרוש יסום ההגבלות שכן מוגדרות, וזאת כדי לצמצם את זמן החשיפה ורמתהראי :איסור שימוש בWIFI בגני ילדים והגבלה בכיתות א-ג – https://www.norad4u.co.il/knowledge-h/wifi-in-schools-h/pre-schoolחובת חיבור רשת חוטי למורה – https://www.norad4u.co.il/knowledge-h/wifi-in-schools-h/wired-teacher-h
איסור שימוש בסלולרי – https://www.norad4u.co.il/knowledge-h/wifi-in-schools-h/no-cell-in-class-h
מעבר לזה צריך להבין כי משרד החינוך לא רק שלא אוסר על השימוש אלא אף דוחף ומעודד את ההתקנה והשימוש.
ראי פרק באתרי – https://www.norad4u.co.il/knowledge-h/wifi-in-schools-hבברכהעמיר

האם יש לך המלצה למד קרינה מייננת?

נשלח 11 בדצמ׳ 2017, 14:53 על ידי Amir Borenstein, No Rad   [ עודכן 11 בדצמ׳ 2017, 14:54 ]

תשובה, כן , אני משתמש במד Geiger Counter GQ GMC 320-Plus
מכיוון שאנחנו לא עוסקים בקרינה מייננת אני רק יכול לשתף אתכם במד שאני קניתי לעצמי. המד הזה מסוגל למדוד קרינה מייננת מסוג, בטה, גאמה, קרינת רנטגן. למד חיבור למחשב לצורך טעינתו וכן לצורך הצגה ושמירת המדידה על גבי אפלקציה.זהו מד פופלארי וקל להפעלה. יש לו כמה וכמה אפשרויות להצגת המדידה, כולל היסטוריה של 60 שניות. הוא מסוגל ל”הקליט” ול”נגן” את המדידה. ישנם שני דגמים, ה GMC-300E הבסיסי יותר, והדגם המתקדם יותר (מהיר יותר ועם יותר זיכרון) GMC-320P.
הקישורים הבאים הם לרכישה באמזון.בחלקם יש אפשרויות למשלוח גם לארץ.בכניסה לארץ אפשרי שידרש תשלום מע”מ ומיסים. 
GMC-300 (נמכר סביב ~$100):http://amzn.to/2fZWxShhttp://amzn.to/2fYMZDe
GMC-320 (נמכר סביב ~$118):  http://amzn.to/2fjPPmk http://amzn.to/2f7nodXhttp://amzn.to/2glp6uHhttp://amzn.to/2glfsIEhttp://amzn.to/2glkxR7

האם יש לך המלצה למד ראדון ביתי?

נשלח 11 בדצמ׳ 2017, 14:44 על ידי Amir Borenstein, No Rad   [ עודכן 11 בדצמ׳ 2017, 14:46 ]

תשובה – כן, אני משתמש במד שנקרא CORENTIUM / CANARY – Digital Radon Gas monitor
גז ראדון הוא למעשה גז הנפלט מקירות ומהאדמה. הגז הוא רדיואקטיבי. מכיוון שאנחנו לא עוסקים בקרינה מייננת אני רק יכול לשתף אתכם במד שאני קניתי לעצמי. המד קל מאוד להפעלה וכל מה שיש לעשות הוא לשים אותו בחדר הנבדק בבית, להפעיל (או לרסט) ולחכות.המד יתחיל למדוד ולצבור את הנתונים ולאחר כמה שעות-ימים יראה לכם את המדידה היומית, שבועית וארכות הזמן. אצלי הוא מחובר לקיר ומידי פעם אני מציץ בתוצאות. הרכישה אפשרית כרגע רק מחו”ל.להלן קישורים: 
אמזון – http://amzn.to/2g0TaXqאתר בריטי ששולח גם לארץ – http://www.emfields-solutions.com/detectors/canary.asp?referCode=z9RrQCg8ks

האם יש קרינה ממיטה חשמלית?

נשלח 7 בדצמ׳ 2017, 18:38 על ידי Amir Borenstein, No Rad   [ עודכן 7 בדצמ׳ 2017, 21:25 ]

תשובה – בעיקרון התשובה היא כן
מיטות מתכוונות חשמליות מורכבות (בפישוט) ממנגנון מכאני, מנועים, פיקוד אלקטרוני, שלט ושנאיי מתח. 
השנאי הינו מקור הקרינה (שדה מגנטי בתדר נמוך) המשמעותי ביותר במיטה. 
עד לפני השידור בכלבוטק בשנת 2014, שווקו בארץ מיטות חשמליות רבות בהן השנאי קיבל מתח כל הזמן שהמיטה מחוברת לחשמל, גם אם באותו רגע אין עבודה של המנועים. לכן השנאי הזה פלט קרינה כל הזמן. 
השנאי בדרך כלל היה מורכב מתחת למזרן, במרכזו.
מעל השנאי, על המזרן נמדדו רמות בין 20 ל40 מיליגאוס כאשר 2 נחשבת כרמה גבולית. 
יש לזכור כי הלקוח יושן במיטה כמה שעות ביום, לכן זו חשיפה כרונית. 

קיימות שלוש אפשרויות פתרון לקרינה הקבועה מהשנאי:
1. הרחקת השנאי ממסגרת המיטה – פתרון חלקי בלבד, השנאי בדרך כלל עדיין קרוב למשתמש מספיק כדי להקרינו במידה מסוימת. 
2. תכנון מעגן פיקוד המוזן משנאי קטן יותר (נמוך זרם) הפולט פחות קרינה, כך שמנגנון זה יפעיל את המנועים (דרך שנאי גדול יותר) וכך הקרינה תיווצר בעיקר בעת הפעלת המנועים –  – פתרון חלקי עדיין יש חשיפה, בדרך כלל קטנה, לקרינה.
3. שימוש בשנאי מבדל (לא פותר לגמרי את הבעיה).
4. ניתוק המיטה מהחשמל כאשר לא נדרש שינוי המנח (פתרון פשוט וזול). 

השידור בכלבוטק הביא לידעת הציבור את המצב וחלק מהיצרנים והמשווקים שיפרו את המיטות שלהם כך שיקרינו פחות (פחות זמן ופחות קרינה). 
אני בדעה כי עדייף לא להשתמש במיטה חשמלית בגלל שגם אם תוכננה נכון יותר, עדיין יש חשיפה לקרינה, שאני כנפגע קרינה מחשיב למשמעותית. 
אם ממש רוצים או חייבים מיטה מתכווננת, אזי ממליץ להתקין מפסק על כבל החשמל שלה שיאשר הפסקת המתח החשמלי למיטה כאשר אין בו צורך. 
קישורים מצורפים: 
סרטון על קרינה ממיטה חשמלית וסדין חשמלי באתרי
YNET
כלבוטק

שאלה – האם “מצב טיסה” בטלפון הנייד מונע קרינה ב100%?

נשלח 5 באוק׳ 2017, 20:19 על ידי Amir Borenstein, No Rad

שאלה – האם “מצב טיסה”  בטלפון הנייד מונע קרינה ב100%?
האם אפשר לשחק משחקים, לנהל יומן, לראות סרטנים שמורים בטלפון וכולי בלי להיחשף לקרינה?
תודה מראש,
תשובה – שלום
זה תלוי בטלפון עצמו.
בעבר מצב טיסה כיבה את השידורים מהמכשיר הסלולרי.
היום, בחלק מהמכשירים מצב טיסה יכבה רק את התקשורת הסלולרית אבל לא את הוייפיי ואת הבלוטות’.
לכן אני ממליץ, אם רוצים להשתמש בסלולרי ללא קרינה שידור בכלל, לכבות הן את תקשורת הנתונים, הוייפיי, הבלוטות’, נתוני המיקום והסכרון ואז להכניס למצב טיסה.
במקרה הזה אפשר יהיה להשתמש במכשיר עצמו כל עוד לא צריך לגשת לרשת.
אפשר יהיה לנגן מוזיקה וסרטים מהזכרון של המכשיר וכן לשמוע רדיו FM.
אפשר יהיה לכתוב במעבד תמלילים ולשמור על המכשיר.
לא ניתן יהיה לראות סרטים מיוטיוב או לנגן מוזיקה מהענן. לא ניתן יהיה להשתמש באפלקציות הדורשות חיבור לרשת.
בברכה
עמיר
הגדרות מצב טיסה באנדרויד
הגדרות מצב טיסה באנדרויד