בעמוד זה אפנה לרכישה של טלוויזיות חכמות. נסביר איך להגדיל את הסיכויים שהטלוויזיה שתרכשו היא באמת נמוכת קרינה ואיך לוודא זאת. אבל לפני זה נסביר קצת את הנושא ונתרכז גם בצמצום חשיפה לקרינה מהציוד שכבר קיים.

בשנים האחרונות נפוצות “טלוויזיות חכמות” יותר ויותר. מבחינת חשיפה לקרינה, הבעיה בהן הן שהן אלחוטיות ולכן מקרינות. במקרים רבים הטלווזייות אינן עומדות בפני עצמם ומחובר עליהן ציוד נלווה כגון ממירים וססטרימרים (מזרימי מדיה). גם אלו יכולים להיות אלחוטיים ומשדרים.

הקרינה בעמדת צפייה בטלוויזיה מגיעה בדרך כלל מכמה גורמים:

  1. שידור WIFI (לשם חיבור לרשת אלחוטית – בעת חיבור קרינה קבועה, אם לא מחובר אבל עדיין פעיל סריקה כל כמה שניות)
  2. שידור BLUETOOTH (לשם חיבור לציוד חיצוני כשם מקריני קול או טלפונים סלולריים. בעת חיבור קרינה קבועה, אם לא מחובר לשום ציוד אבל עדיין פעיל אפשרי שתהיה סריקה כל כמה שניות, או אחד לדקה).
  3. שלט אלחוטי מבוסס קרינת רדיו ושידור אחר (מחייב שידור קבוע מהטלוויזיה), נקרא גם “שלט חכם” או “WONDER REMOTE” (שידור קרינת רדיו לכמה שניות לאחר כל פעם שלוחצים על השלט. עם זה שלט עם “עכבר אלחוטי” אזי בכל תזוזה שלו יהיה שידור).
    ראו סרטון – https://youtu.be/9HJ4mGzfess
  4. ציוד נלווה כמו ממירים של חברות הכבלים, הלווין, והטלוויזיה באינטנרט, וכמובן סטרימרים (מזרים מדיה) אלחוטיי. בכולם אפשרי שיהיה שידור WIFI (אפשר בדרך כלל גם לחבר קווית ולכבות את הWIFI) וגם שידור בלוטות’ לקישוריות לציוד נלווה וכן לשלט המבוסס בחלק מהמקרים גם הוא על שידור קרינת רדיו.

בחלק מהחברות ובחלק מהדגמים הטלוויזיות, הממיירים והסטרימירם משדרים ומקרינים גם כאשר הם מחוברות לכבל רשת חוטי ובחלקם גם כאשר המכשיר עצמו כבוי אבל עדיין מחובר לחשמל (וממשילך לשדר ולהקרין).

כאמור בחלק מהדגמים מצורף גם שלט מבוסס קרינת רדיו בטכנולוגית BLUETOOTH או דומה. לכן נמליץ רק על דגמים המצוידים בשלט IR מסורתי ולא שלט אלחוטי מבוסס שידור רדיו. החדשות הטובות הן שבדרך כלל הדגמים הזולים יותר מצוידות בשלט IR.

אם כל הרצון הטוב, יש לקחת בחשבון שיכול להיות שלא תצליחו לכבות את השידורים. אני מקווה שהמדריך יסיע לכם ויגדיל את הסיכוי שכן תצליחו לרכוש טלוויזיה ללא שידור מיותר ולכבות את השידור שקיים, לפחות את רוב השידור, ברוב המקרים.

אז איך בכל זאת מצמצמים חשיפה לקרינה מציוד הטלוויזיה?

עושים זאת בשלבים הבאים

  1. בוחרים ורוכשים ציוד שאינו משדר ואינו מקרין או שאפשר לכבות בו את כל השידורים
  2. מאתרים את השידור ואת הציוד המשדר על ידי שימוש במד קרינה ביתי מהיר.
  3. מרחיקים את הציוד מאנשים. ככל שהמכשירים רחוקים יותר מבני אדם החשיפה תהיה נמוכה יותר.
  4. את מה שאפשר מחברים חוטית. למשל חיבור רשת חוטית בין הטלוויזיות, הממירים והסטרימרים לראוטר. רשת חוטית בבית של מי שמודע לנזקים של הקרינה ורוצה לצמצם חשיפה היא עיניין מתבקש. הרשת צריכה להגיע לכל חדר ולשמש כתשתית למחשבים, מדפסות, מערכות קול, טלוויזיות וכל ציוד המדיה. הסברים על רשת חוטית והקמתה בדף באתר – רשת מחשבים חוטית ואלחוטית (WiFi)
  5. את מה שאפשר מכבים. כלומר את השידורים האלחוטיים שניתן לכבות דרך הגדרות המכשיר מכבים. כמובן מוודאים עם מד קרינה שאכן השידור הפסיק.
  6. במקרים של ממירים אפשר לדבר עם ספק השידור כדי שזה יסביר איך לכבות את השידור או שיחליף למכשיר שלא משדר או שניתן לכבות בו את השידור. במקרה של סטרימרים וטלוויזיות יש לחפש מידע ברשת או לפנות ליבואן כדי לקבל הסברים על כיבוי או הוצאת הרכב המשדר (בחלק מהטלווזיות אפשרי).
  7. אם לא הצלחתם לכבות את השידורים לגמרי, ועדיין יש חשיפה לקרינה בעת שהטלווזייה\ממירים\סטרימרים מחוברים לחשמל, ואתם כבר לא יודיעם מה לעשות, לפחות בגמר צפייה פשוט נתקו אותם מהחשמל. ניתן לחבר את כבל הספקת החשמל של כל אחד מהם לרב שקע עם מפסק ואז לנתק את כולם ביחד מהספקת החשמל על ידי שימוש במפסק.
  8. ניתוק המכשירים מרשת החשמל יעזור גם לצמצם את החשיפה לקרינה בתדרים נמוכים ותדרי ביניים מהמכשירים כאשר הם לא בשימוש. הדבר נכון במיוחד אם המכשירים הללו מותקנים בחדר שינה.
  9. במקרה של רגישים לקרינה יש לוודא שאף אחד מהמכשירים הללו משדרים, בשום מקרה ולכל פרק זמן. במקרה שאתם רגישים לקרינה ולא מצליחים להשיג טלוויזיה וציוד נלווה ללא שידור קרינת רדיו, כדאי לוותר לגמרי ולעבור לראות סרטים וסדרות על מחשב חוטי ללא שידור (אפשר גם לחברו למקרן וידאו ומערכת קול מתקדמת ללא שידור). במחשבים בדרך כלל קל יותר לשלוט על השידור והקרינה, אם הם מחוברים חוטית ואם כל הציוד הנלווה הוא חוטי והשידורים מכובים. ראו פרק באתר – שימוש במחשבים נייחים וניידים.

במה אני משתמש?

אני אישית נטשתי את כל החברות הכבלים והלווין והטלוויזיה פני שנים. יש לי רשת חוטית בבית, ראוטר של בזק עם כפתור כיבוי, וכל הטלוויזיות או הסטרימרים מחוברים לרשת קווית ומנגנים יוטיוב ונטפליקס. כמובן בדקתי עם מד הקרינה שאין שום שידור מהראוטר, מהטלוויזיות, והסרטימרים.

הקמת עמדת טלוויזיה נמוכת קרינה

1. לוודא שלטלוויזיה יש או אין חיבור לרשת חוטית.

2. אם יש חיבור לרשת, לחבר את הטלוויזיה עם כבל רשת CAT6/7 לראוטר. לכבות בטלווזיה ובראוטר את כל השידורים. להפעיל בטלוויזיה צפייה דרך אפלקציות של NETFLIX , יוטיוב, או דומות המאפשרות צפייה בוידאו דרך רשת האינטרנט.

3. אם אין לטלווזיה חיבור רשת, למצוא מחשב ישן שמסוגל לנגן מהאינטרנט את ערוצי הטלוויזיה, יוטיוב וNETFLIX.

א. לחבר את המחשב לראוטר עם כבל CAT6/7.

ב. לחבר את המחשב לטלווייזיה עם כבל HDMI.

ג. לבחור בטלווזיה את הכניסה של הHDMI.

ד. לכבות במחשב ובראוטר את כל השידורים.

ה. לצפות בוידאים על המחשב , כאשר הוידאו מהמחשב מוצג על הטלוויזיה.
הצפייה תבוצע דרך גלישה לאחד מאתרי יוטיוב, NETFLIX ודומים. למעשה אפשר גם לרכוש מנוי לצפייה ברשת של הוט ואחרים:
הוט – https://play.hot.net.il/
YES GO – https://www.yes.co.il/Pages/yesGOActivationLogin.aspx
https://www.netflix.com/

אפשר גם לתת לבעל מקצוע את הרשימה הזו. הרוב ידעו מה לעשות ואיך לבנות על פיה עמדה טלוויזיה נמוכת קרינה.

סרטון , קרינת רדיו משלטים חכמים וטלוויזיות חכמות

סרטון – שידור משלטים חכמים וטלווזיות חכמות – https://www.youtube.com/watch?v=9HJ4mGzfess

מה צריך לעשות?

ננסה להפנות לטלוויזיות אשר לאחר הגדרת חיבור רשת קווי חוטי לא ישדרו.
כמו כן כאלה שאין להן שלט אלחוטי מבוסס שידור RF.
מצד אחד ההפניה היא על בסיס היכרות עם התחום והבנה של תכונות המכשירים השונים. אבל מצד שני אני לא יכול לרכוש כל טלוויזיה בשוק ולבדוק אותה, והשוק הזה משתנה כל הזמן. כל כמה חודשים מגיעים דגמים חדשים של טלוויזיות לשוק ולכן יש לבדוק בעצמכם לפני רכישה האם יש לטלוויזיה חיבור חוטי לרשת והאם השלט שלה הוא מבוסס IR.

כמו כן עדיף טלוויזיות שאתם מכירים ובדקתם אצל חברים וטלוויזיות שיש לכם גישה להגדרות הטכנאי שלהן (כך שאם הן משדרות אחרי כל ההתקנות ניתן יהיה לשנות את ההגדרה – ראו בהמשך). ממליץ גם לפנות ליבואן ולברר לפני הרכישה שאכן ניתן לכבות בטלוויזיה שאתם רוצים לרכוש את כל השידורים (כך גם תהיה מידה גדולה יותר של ביטחון, וגם היבואנים יתחילו להיות מודעים לדרישה של חלק מהאוכלוסייה לטלוויזיות שלא משדרות).

אפשר גם לחפש ברשת סרטונים או תיעוד של אנשים שקיבו בדגם הזה את ה וייפיי ואת הבלוטת’, או פרקו את הכרטיס של המשרדים בתוך הטלוויזיה (פוגע באחריות).

כמו כן בגלל מורכבות ההגדרות וההתקנה של הטלוויזיה, אפשר שהטלוויזיה בסופו של דבר תשדר. במקרה ורכשתם טלוויזיה כזו ובסופו של דבר הטלוויזיה שלכם משדרת ואתם לא מצליחים לכבות את השידור אנא פנו אלי לאימיל  info@norad4u.com  כדי שאוכל לנסות לעזור להתגבר על הבעיה.

שלחו לנו אימייל גם אם תרצו להמליץ לנו על טלוויזיה “נמוכת קרינה” שקניתם נשמח לקבל מכם אימייל בנושא.

שימוש לב כי במקרה של רגישות לקרינה, אפשרי שגם צפייה בטלוויזיה חוטית ולא משדרת בכלל תביא להופעת תסמינים. זאת בגלל רכיבי הטלוויזיה, ספקי הכוח והמעבדים. לכן צריך לקחת בחשבון שקניית טלוויזיה עבור רגיש לקרינה היא בקרב הימור. בכל מקרה אשמח לעזור כדי לצמצם את החשיפה.

הרכישה היא בחנויות רשת איתם יש לנו הסכם הפניית לקוחות.

פנייה ליבואנים

בתחילת 2021 פנינו למספר יבואנים בארץ בשאלה איזה דגמים של טלוויזיות חכמות יש לכם להציע, שניתן בהם לכבות לגמרי את השידורים מWIFI והבלוטות’.

קיבלנו תשובה מישפאר, היבואן של SONY כי דגם KD-55X7056 הוא ללא בלוטות’ וכאשר לא מפעילים את ה WIFI אין ממנו שידור.
מפרט בקישור – https://www.isfar.co.il/wp-content/uploads/2020/09/KD-43-49-55-65X7056BAEP-1.pdf

אם יהיו תשובות נוספות אעדכן.
אם אתה יבואן או ספק ויש לך מידע נוסף על דגמים ללא WIFI ובלוטות’, שלח פרטים ונפרסם אותם כאן.

כיוון ללא התחיבות

אני לא אוהב להמליץ על משהו שעדיין לא בדקתי בעצמי. אבל בכל זאת יש כרגע (06-2023) “כיוון” לשלושה סוגים של טלוויזיות בהם אפשר יהיה לכבות את כל השידורים. אבל זאת ללא התחיבות כי לא בדקתי. זה רק “כיוון”. כמובן ממליץ לוודא זאת שוב לפני כל רכישה.

  • טלוויזיות חכמות אבל פשוטות של PHILIPS עם שלט IR- ממה שהבנתי מלקוח עם מד קרינה שקנה טלוויזיה חכמה של פיליפס מדגם PHILIPS  PUS 8007. הטלוויזיה חכמה עם שלט IR ולפי הלקוח ניתן לכבות בה שידורי WIFI ובלוטות’. אפשרי שגם דגמים נוספים של היצרן, בעלי שלט IR יאפשרו את הכיבוי בלי שידורים. כמובן ממליץ לוודא זאת שוב לפני כל רכישה.
  • טלווזייות חכמות אבל פשוטות של SONY עם שלט IR- מהתשובה של היבואן יש דגם אחד ללא בלוטות’ (נכון לשנת 2022), אבל בהחלט אפשרי שגם בדגמים פשוטים אחרים הבאים עם שלט IR אפשר יהיה לכבות את כל השידורים. כמובן ממליץ לוודא זאת שוב לפני כל רכישה.
  • טלווזייות חכמות אבל פשוטות של SAMSUNG עם שלט IR- מהניסיון שיש לי עם המכשירים הפשוטים יותר של החברה הזו, אפשר ברוב המקרים לכבות בקלות את הWIFI. את הבלוטות’ ניתן לכבות דרך ממשק טכנאי (כל עוד השלט אינו בלוטות’). בחלק מהמקרים שלא ניתן לכבות אפשר לקחת את הטלוויזיה לטכנאי שיסיר את הכרטיס המשדר בתוך הטלוויזיה (לא נעים לעשות לטלוויזיה שזה עתה רכשתם, אני יודע).

טלוויזיות חכמות של SAMSUNG 

SAMSUNG היא כיום (2020-2018) לדעתי היצרנית שמספקת את האיכות והתמורה הטובה ביותר לטלויזיות שלה, בעיקר בסדרות הזולות של מסכי 4K. אני ממליץ על הסדרות הזולות גם בגלל היחס עלות תמורה וגם בגלל שביקרות יותר עולה הסיכוי לקבלת שלט אלחוטי מבוסס שידור קרינת רדיו.

לפי מה שנראה (גם דיברתי עם היבואן והוא אישר, למרות שאי אפשר להיות בטוחים), סדרה NU7XXX מגיעה עם שלט מבוסס IR וללא קרינה מיותרת. בטלוויזיות חכמות של יצרנים אחרים בדרך כלל השלט הוא שלט חכם הכולל עכבר ואפשרות לחיפוש קולי ומבוסס על טכנולוגית בלוטות = קרינת רדיו מיותרת.
בחלק מהטלויזיות יש אפשרות לשליטה או שיתוף מהסמארטפון. כמובן שהפעלת האופציה הזו משמעותה שידור וחשיפה לקרינה (הן מהסמארטפון והן מהטלוויזיה).
לקטגורית הטלוויזיות בחנות לחצו כאן…

ניתוק פיזי של כרטיס ה WIFI וBLUETOOTH

בעבר הטלוויזיות של חברת SAMSUNG שידרו כל הזמן. גם חיבור רשת קווית והגדרתה לא כיבו את השידור האלחוטי. ישנם אפילו מדריכים בYOUTUBE איך לנתק את המשדרים בתוך הטלוויזיה על מנת להפסיק את השידור ולצמצם את החשיפה לקרינת רדיו. ביצוע הניתוק על חייב להיות כאשר הטלוויזיה מנותקת מהחשמל ועל ידי בעל מקצוע – https://youtu.be/skfDtN63XD4 וסדרה 8 (פחות מומלצת בגלל שצריך גם לרכוש שלט IR במקום השלט RF-בלוטות’ שהיא מגיעה איתו) – https://youtu.be/JQ6VqeNzmv4

בדגמים האחרונים השידור מהטלוויזיה נפסק כאשר מחברים ומגדירים שימוש ברשת קווית, כשם שנראה בסרטון הבא (יכול להיות שבטלוויזיה שרכשתם הממשק משתמש קצת שונה אבל בגדול זה מה שצריך לעשות) – https://youtu.be/bnW1_hM3iO8

כיבוי השידור דרך תפריט הגדרות הטכנאי של טלויזיות SAMSUNG

בחלק מהמקרים לא תהיה ברירה אלא להיכנס לתפריט הגדרות היצרן (ממשק טכנאי) של הטלוויזיה כדי לשנות את ההגדרות של הWIFI והBLUETOOTH לOFF.
דרוש קצת ידע וגישה בהפעלה של ציוד אלקטרוני. השינוי הוא על אחיותכם בלבד!
אפשרי שבכל דגם הכניסה וההגדרות יראו קצת שונים ממה שנראה בהסברים כאן.
בדרך כלל השינוי מבוצע דרך אופציית MTR OPTION במסך הראשי. משם תהיה גישה להגדרות וניתן יהיה לכבות את ה וWIFI והBLUETOOTH.

שימו לב כי כבר קיבלתי דיווח מזוג בארץ, וגם ראיתי תכתובות על זה בפורומים בחו”ל, כי אחרי הכיבוי של הבלוטות דרך תפריט הטכנאי , בחלק מהמקרים הטלוויזיה מרסטת את עצמה כל 2.5 דקות. לזה כרגע אין לי פתרון. ההנחיה המובילה כרגע היא לרכוש טלוויזיה בלי בלוטות’ בכלל.

סרטוני הסבר על כניסה ושינוי הגדרות היצרן של הטלויזיה – שינוי על אחריותכם בלבד!

  1. https://www.youtube.com/watch?v=vtsuNxZa8Ks (אם רוב הקודים האפשריים בהערות של הסרטון).
  2. https://www.youtube.com/watch?v=LGngUs30dh0&t=1s&ab_channel=WorldofTech
    (אם רוב הקודים האפשריים בהערות של הסרטון).
  3. https://www.youtube.com/watch?v=NupC1oI9QAU&ab_channel=QUANTUMTV

אפשרויות רכישה דרך אתר KSP

הדגמים הרשומים כאן למטה הם כבר ישנים (11-2022) ורוב הסיכויים שכבר לא תמצאו אותם בשוק. אבל אני משאיר את הרשימה הזו כדוגמא.

שימו לב כי בכל הטלוויזיות למטה כנראה יש חיבוריות BLUETOOTH שתצטרכו לכבות לפי ההסברים למעלה (דרך ממשק טכנאי או על ידי ניתוק פיזי של הכרטיס). בכלל לא בטוח שתצליחו.

לי בסלון יש SAMSUNG EU55MU7003 והיא ללא בלוטות’

זכרו שבכל רכישה של טלוויזיה יש סיכוי שהיא בסוף תשדר.

טלוויזיה חכמה Samsung UE43TU7100 43” LED 4K
https://ksp.co.il/item/3930-103601

מחיר ב09-2020 = 1760 ש”ח

טלוויזיה חכמה Samsung UE50TU7100 50” LED 4K
https://ksp.co.il/item/3930-103604
מחיר ב09-2020 = 2090 ש”ח (לוודא שמגיע עם שלט לא משדר)

טלוויזיה חכמה Samsung UE55RU7100 55” LED 4K
https://ksp.co.il/item/3930-70415

מחיר ב09-2020 = 2075 ש”ח

טלוויזיה חכמה Samsung UE55TU7100 55” LED 4K
https://ksp.co.il/item/3930-112809

מחיר ב09-2020 = 2315 ש”ח (לוודא שמגיע עם שלט לא משדר)

טלוויזיה חכמה Samsung UE58TU7100 58” LED 4K
https://ksp.co.il/item/3930-103607

מחיר ב09-2020 = 2750 ש”ח (לוודא שמגיע עם שלט לא משדר)

טלוויזיה חכמה Samsung UE65TU7100 65” LED 4K
https://ksp.co.il/item/3930-109858

מחיר ב09-2020 = 3290 ש”ח (לוודא שמגיע עם שלט לא משדר)

טלוויזיה חכמה Samsung UE75TU7100 75” LED 4K
https://ksp.co.il/item/3930-106673

מחיר ב09-2020 = 5825 ש”ח (לוודא שמגיע עם שלט לא משדר)

אפשרויות רכישה דרך ספק נוסף

נוכל לעזור על ידי הפנייה לספק נוסף שניתן להזמין דרכו לאחר שיחת טלפון. שלחו לנו אימייל לצורך ביצוע ההתקשרות עם הספק.