למצוא עבודה כאשר אתם רגישים לקרינה זה בהחלט אתגר משמעותי. להלן כמה דברים שלמדתי על הנושא ועיצות שגיבשתי במהלך הדרך.

בעיקרון בראיון על פי החוק אתם לא אמורים או חייבים להגיד שום דבר על רגישותכם לקרינה. החוק היום בארץ הוא גם שאסור לשאול אתכם על בעיות בריאותיות. אני תמיד סיפרתי והסברתי, מי שלא מתאים לו , תודה רבה, רוב הסיכויים שגם סביבת העבודה שהוא מציע תהיה רבת קרינה. החוק גם דורש מהמעביד להתאים את סביבת העבודה כדי שלא תזיק לבריאותכם ותאפשר לכם תפקוד טוב, אבל בגלל אי הכרה ברגישות לקרינה לא ניתן כרגע לדרוש זאת בהקשר של רגישות לקרינה.

יותר מזה אני הייתי הולך לראיונות עם מד קרינה ומסביר ומבקש למדוד את המקומות ישיבה.
כאשר אתם שולטים בהפעלת המד ברמה סבירה אתם יכולים אחרי כמה דקות להבין אם יש סיכוי או אין שום סיכוי.

הנחיות בסיסיות

מבחינת מקומות עבודה אנסה לקבוע כללי יסוד שברוב המקרים יתאימו לי (ואולי לכם):

  1. לרגישים ברמה קלה, שכבר צמצמו מאוד שימוש בסלסולרי ובאלחוטי, ידרש מקום עבודה בו הם לא נדרשים להפעיל ציוד סלולרי או אלחוטי ואשר ציוד כזה נמצא לפחות במרחק של 2-3 מטרים מהם.
  2. לרגישים ברמה בינונית, שהפסיקו להשתמש בסלולרי ובאלחוטי לגמרי, בנוסף לדרישות בסעיף הקודם , ידרש מקום עבודה בו הם נמצאים לבד, או בסביבת אנשים שלא משתמשים בסלולרי ובאלחוטי , כאשר רמת הקרינה שם היא נמוכה מ 0.04 מילי וואט למטר רבוע, שדה מגנטי נמוך מ2 מיליגאוס ושדה חשמלי אפסי (מתחת 2), או שאפשר וניתן למגן ולהגיע לרמה זו או נמוכה ממנה.
  3. לרגישים ברמה קשה, בדרך כלל לא ניתן יהיה לעבוד במקום עבודה חיצוני מחוץ לבית המוגן ונמוך הקרינה. תדרש פה התאמה משמעותית. רמות הקרינה צריכות לשאוף לאפס. הייתי מנסה להתרכז בעבודות שאין בהם עבודה מול מחשב או אפילו מול מכונות. האמת במצב קשה הייתי מנסה להקדיש את כל הזמן לריפוי, אם אפשר.

סידור משרד נמוך קרינה

לאחר שהתחלתם לעבוד יש לסדר לעצמכם (בעזרת המנהלים ואנשי השירותים) סביבת עבודה חוטית קווית. טלפון קווי-חוטי על השולחן, מחשב עם חיבור לרשת קווית, מקלדת ועכבר קווים. מיקום השולחן רחוק ככל הניתן ממקורות קרינה כגון ראוטרים אלחוטיים, אנטנות סלולריות זעירות וציוד מחשבים אחר. אם יש כניסה של קרינה מהחלונות, להציע למגן אותם (אני בדרך כלל ביקשתי למגן על חשבוני) או להרחק ככל הניתן.

שימושי מאוד להחזיק מד קרינה כל הזמן על השולחן וכן בכיס. וכך להיות מודעים מתי אתם נחשפים. נסו גם לבדוק את הקרינה במקום העבודה (יש לבקש אישור מהמנהלים או לעשות את בחשאיות מסוימת, כמובן בלי לעורר בהלה) כדי להבין איפה כדאי לכם לשהות ואיפה פחות. נסו לקבל הערכה של אפשרות החשיפה שלכם , לפרק זמן , עד הופעת תסמינים. למשל, אני יודע שאני יכול לסבול רמה של 0.04 מילוואט למטר רבוע ליום שלם ולתפקד בצורה סבירה, אבל להיות עייף בסוף היום ואחרי כמה שעות (בין שעה לשלוש, תלוי בחשיפות נוספות) של חשיפה תהיה ירידה בתפקוד (ריכוז, כאבי ראש, זכרון, יכולת הבנה וביצוע). לכן מקומות שבהן רמה גבוהה יותר אני משתדל להישאר הרבה פחות זמן.

שני מדי קרינה על שולחן העבודה באופן קבוע
שני מדי קרינה על שולחן העבודה באופן קבוע

בהתאם לרמת הרגישות שלכם לשמור מרחק ממשתמשי סלולרי וציוד אלחוטי.

בישיבות לשבת במקום מרוחק מכל משתמש סלולרי ואלחוטי ומכל ציוד משדר בתוך חדר הישיבות. אם אפשר לבקש שלא ישתמשו בציוד אלחוטי וסלולרי בחדר הישיבות בפרט ולידכם בכלל.

אם אפשר לקבל משרד נפרד , מרוחק, נמוך קרינה זה יהיה עדיף.

במקרים מסוימים כדאי להשתמש במיגון אישי, כמובן בהתאם לרמת הרגישות שלכם. כובעים יהיו הפרט הראשון שכדאי לשקול שימוש בו. אחר כך ביגוד. כמובן בהנחה שאתם כבר הפסקתם להשתמש בסלולרי המקרין.

זה לא היה לי פשוט אבל הצלחתי להמשיך לעבוד בHIGH TECH הישראלי כ8 שנים עם רגישות לקרינה ברמה קשה-בינונית (עד לפרישתי ב2013).

כל הזמן בדקו האם זה שווה לכם. נסו לטפח ולפתח קריירה שתאפשר עבודה מהבית או במקומות עם קרינה נמוכה. עבודה מהבית במקרה הזה היא אפשרות מצוינת.

נסו לפתח קרירה עצמאית

אם הבנתם שהרגישות היא מגבלה נוכחת בחייכם , נסו ללמוד ולפתח קרירה שתאפשר לכם להיות עצמאיים, לעבוד ולהשתכר מהבית או ממשרד שאתם מנהלים או הבעלים שלו. אני למשל עובד משנת 2013 מהבית, בסביבת נמוכת קרינה שבניתי, ועוסק בתחום שלא רק מאפשר לי לפתח את עצמי אלא גם לעזור לאחרים (אני מנהל את האתר הזה, ואת אתר החנות www.4EHSByEHS.co.il.

ראו עוד פרטים בסיפורי האישי – https://www.norad4u.co.il/ehs-h/ehs-stories/no-rad-s-story-h/

כתיבת תגובה